ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΔΙΩΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ 18 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (2021-)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ – ΔΙΩΡΟΦΑ ΚΤΙΡΙΑ 18 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (2021-)

Τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε 5 όμορα γήπεδα που  βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης.

Τα ακίνητα, συνολικού εμβαδού 3000μ² περιλαμβάνουν 18 διαμερίσματα ισόγεια ή σε δύο ορόφους.

Τα διαμερίσματα στον όροφο έχουν πρόσβαση με ανοικτές κλίμακες, προσαρμοσμένες στα παραδοσιακά πρότυπα. Οι κατοικίες ορόφου είναι θολωτές ή πλακοσκεπείς. Οι κατοικίες, αν και μπορεί να εφάπτονται μεταξύ τους, είναι λειτουργικά ανεξάρτητες με δική τους αυλή και χωρίζονται με χαμηλούς μανδρότοιχους, ενώ διαθέτουν υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές ή υδρομασάζ. Οι είσοδοι των κατοικιών γίνονται από τον κοινοτικό δρόμο, μέσω των αυλών ή από πεζόδρομο που συνδέεται με το ξενοδοχείο Vedema του οποίου αποτελούν λειτουργική συνέχεια.

Η διάταξη των όγκων είναι τέτοια ώστε να διατηρείται η κλίμακα του οικισμού καθώς και ο τύπος του σαντορινιού σπιτιού. Μορφολογικά έχει γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής όπως κτιστά στηθαία , κόγχες, θόλοι, τόξα κλπ. Οι τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου χτίζονται από ντόπια ηφαιστειακή πέτρα. Όλοι οι εξωτερικοί πεζόδρομοι είναι στρωμένοι με «πλακωτά», από ντόπια πέτρα ή βοτσαλωτά.

Κτιστές «αλτάνες» ή παρτέρια φυτεύονται με ανθεκτικά είδη φυτών της περιοχής. Τα τελικά δάπεδα των αυλών είναι από τριπτή τσιμεντοκονία γκρίζας απόχρωσης.

Η ύπαρξη του ξενοδοχείου Vedema εξασφαλίζει τη χρήση και των κοινόχρηστων λειτουργιών από τους ενοίκους των σπιτιών αυτών (εστιατόριο, μπαρ , κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές κλπ).

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ” (2014-2018)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ “ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ” (2014-2018)

Σε οικόπεδο του ξενοδοχείου «Περίβολας», κατασκευάστηκε χώρος γυμναστηρίου ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως  χώρος συνάθροισης και εκδηλώσεων.

Είναι μία μεγάλη αίθουσα καλυμμένη με θόλο, σε διαστάσεις που παραπέμπουν σε αντίστοιχους μεγάλους παραδοσιακούς χώρους  του νησιού (οιναποθήκες , αποθήκες, πανηγυρόσπιτα)

Στον ακάλυπτο χώρο μπροστά από τη νότια όψη του κτιρίου υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή, με διαστάσεις κατάλληλες για προπόνηση. Η κολυμβητική δεξαμενή δεν είναι ορατή από τον επαρχιακό δρόμο

Ο περιβάλλων χώρος του οικοπέδου διαμορφώθηκε σε πεζούλες, αναμπελώθηκε και εξασφαλίζει  περιμετρικά στο οικόπεδο διάδρομο για τρέξιμο μήκους  1 χλμ.

Όλες οι μάντρες, τα παρτέρια και οι πεζούλες έχουν κατασκευαστεί με ντόπια ηφαιστειακή πέτρα κατά τα παραδοσιακά πρότυπα.

 

ΑΤΤΙΚΗ – ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΔΑ – ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ (2005-2009)

ΑΤΤΙΚΗ – ΝΕΑ ΑΙΟΛΙΔΑ – ΔΙΩΡΟΦΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΥΠΟΓΕΙΟ (2005-2009)

Το σπίτι βρίσκεται σε κατάφυτη περιοχή, σε οικόπεδο εμβαδού 817,50 τ.μ. με μεγάλες κλίσεις. Τοποθετήθηκε σε ένα μικρό πλάτωμα , στη μέση του οικοπέδου, για εξασφάλιση  καλύτερης θέας και προσαρμογής στην κλίση της πλαγιάς.

Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα την διώροφη κατοικία και τον ισόγειο ξενώνα συνολικού εμβαδού 280,00 τ.μ., που συνδέονται μεταξύ τους με το κεντρικό υπόστεγο καθιστικό του σπιτιού. Τα κτίσματα ακολουθούν τις κλίσεις του εδάφους, το διώροφο τμήμα είναι ισόγειο από την πίσω πλευρά, και τα ισόγεια τμήματα αναπτύσσονται σε διαφορετικές στάθμες. Η επικάλυψη των κτιρίων και των βεραντών με μονόριχτες ή δίρριχτες στέγες σε διαφορετικά ύψη, δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα σύνθεση όγκων. Η κάτοψη του κτιρίου είναι απλή. Οι χώροι γίνονται εσωτερικά ενδιαφέροντες με ανισοσταθμίες δαπέδων, διαφορετικά ύψη χώρων, προσεκτικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και χρήση αξονικών χαράξεων στη σύνθεση.

Η πρόθεση ήταν το κτίσμα να έχει αναφορές στα παραδοσιακά σπίτια της Αττικής και να εντάσσεται διακριτικά στο τοπίο. Για αυτόν τον λόγο οι όγκοι είναι κυβικοί, καθαροί, οι τοίχοι χοντροί, τα κουφώματα  ξύλινα με εσωτερικά σκούρα, οι στέγες ξύλινες, βαμμένες,  με τονισμένες διατομές, οι σοβάδες τριφτοί στο χρώμα της γης με χρήση άμμου από το οικόπεδο, τα δάπεδα στρωμένα με κρητική πέτρα, τα σκαλοπάτια με χοντρούς μαρμάρινους τάκους, η διαμόρφωση του οικοπέδου με πέτρινες πεζούλες, τα υπαίθρια στεγασμένα καθιστικά μοιρασμένα γύρω από το σπίτι.

Η συμβολή του  ιδιοκτήτη, γνωστού designer, ήταν καθοριστική για το σύνολο του έργου και για τις επί μέρους λεπτομέρειες.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ» (2015-2020)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ» (2015-2020)

Το γήπεδο βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού της Οίας, και έχει εμβαδόν 1611,98 μ².

Εκτείνεται πάνω στον παλιό δημόσιο δρόμο Οίας –Φηρών, και εφάπτεται , σε μικρό πρόσωπο,  με τον σημερινό επαρχιακό δρόμο. Αποτελεί τμήμα του ξενοδοχείου ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ, με το οποίο διαχωρίζεται από τον δημοτικό δρόμο αλλά ανήκει λειτουργικά σε αυτό.

Το κτίσμα διαμορφώνεται με πολλούς διαφορετικούς όγκους και επικαλύψεις με θόλους , σταυροθόλια ή πλάκες και είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο γήπεδο, και στις υψομετρικές του διαφορές.

Επειδή το γήπεδο εκτείνεται ψηλότερα από το δρόμο (περίπου 1,50 μ.), η συνολική κατασκευή παραμένει χαμηλή και εντάσσεται στο τοπίο αρμονικά. Η πισίνα που κατασκευάζεται δεν είναι ορατή από τους κοινόχρηστους χώρους του οικισμού.

 

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ “ΜΠΑΞΕΔΕΣ” – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (2018-2020)

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ – ΠΕΡΙΟΧΗ “ΜΠΑΞΕΔΕΣ” – ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ (2018-2020)

Το γήπεδο εμβαδού 5930 μ² βρίσκεται στον κάμπο της Οίας, στην περιοχή «Μπαξέδες» και είναι σχετικά επίπεδο.

Η ισόγεια κατοικία , εμβαδού 105 μ² διατάσσεται στο φαρδύτερο σημείο του οικοδομήσιμου τμήματος, το οποίο είναι πολύ περιορισμένο λόγω του σχήματος του οικοπέδου.

Διαθέτει υπόγειους βοηθητικούς χώρους καθώς και μικρό πατάρι με χώρο ύπνου και πρόσβαση στο επίπεδο δώμα.

Η ογκοπλαστική διαμόρφωση του κτιρίου γίνεται με την εναλλαγή θολωτών και παραλληλεπίπεδων όγκων, μια σχεδιαστική λύση που ανταποκρίνεται και στις λειτουργικές ανάγκες του κτιρίου πέραν του αισθητικού ενδιαφέροντος που προσφέρει, δημιουργώντας διαφορετικές ποιότητες χώρου και ωφέλιμες επιφάνειες στο εσωτερικό.

ΑΘΗΝΑ – ΨΥΡΡΗ – ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (2019-)

ΑΘΗΝΑ – ΨΥΡΡΗ – ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (2019-)

Σε οικόπεδο εμβαδού 181,74 μ² , στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, έχει κτισθεί τη δεκαετία του 1960 μικρή τριώροφη πολυκατοικία με υπόγειο, συμβατικής κατασκευής, με μεικτή χρήση (βιοτεχνία-εμπόριο-κατοικία).

Η επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου γίνεται προκειμένου να παραλάβει τη χρήση μικρού ξενοδοχείου και να συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής.

Στους δύο υφιστάμενους ορόφους διαμορφώνονται οκτώ (8) τουριστικά επιπλωμένα δωμάτια.

Στο ισόγειο δημιουργείται χώρος γυμναστικής με κατάλληλο εξοπλισμό, κοινόχρηστα λουτρά και αποδυτήρια καθώς και κοινόχρηστο καθιστικό με μικρό αναψυκτήριο.

Στον ακάλυπτο χώρο του ισογείου διαμορφώνεται αυλή και υπαίθριο καθιστικό. 

Στο δώμα δημιουργείται μικρό αναψυκτήριο και κατασκευάζονται ένα υπαίθριο υδρομασάζ και πέργκολα. Δημιουργείται χώρος για υπαίθριες προβολές οπτικοακουστικού υλικού.Τοποθετούνται θαμνοειδή και αναρριχητικά φυτά σε όλες τις πλευρές του χώρου.

Τοποθετείται επίσης ανελκυστήρας εσωτερικά του κτιρίου που ενώνει το ισόγειο, τους ορόφους και το δώμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και του προσωπικού του νέου ξενοδοχείου.

Για την εξοικονόμηση ενέργειας στο κτίριο προβλέπεται να γίνει χρήση αντλιών θερμότητας για τον κλιματισμό και το ζεστό νερό χρήσης.

Ως ένα ακόμα στοιχείο εξοικονόμησης ενέργειας, κατασκευάζεται ένα σύστημα κατακόρυφων περσίδων στην πρόσοψη του κτιρίου, η οποία έχει μεσημβρινό προσανατολισμό. Η αυξομείωση του μήκους των περσίδων και των αποστάσεων μεταξύ τους δημιουργεί αίσθηση “κίνησης” και προσδίδει ενδιαφέρον και σύγχρονη ταυτότητα στην διαμόρφωση της όψης μιας τυπικής πολυκατοικίας της δεκαετίας του 1960, ενώ σηματοδοτεί και την αλλαγή της χρήσης του κτιρίου. 

Το ξενοδοχείο είναι προσανατολισμένο σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και την ευεξία και επιθυμούν να εντάσσουν στις διακοπές τους αθλητικές δραστηριότητες και ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι εμπνευσμένος από αυτή τη φιλοσοφία.