Το σπίτι βρίσκεται σε κατάφυτη περιοχή, σε οικόπεδο εμβαδού 817,50 τ.μ. με μεγάλες κλίσεις. Τοποθετήθηκε σε ένα μικρό πλάτωμα , στη μέση του οικοπέδου, για εξασφάλιση  καλύτερης θέας και προσαρμογής στην κλίση της πλαγιάς.

Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα την διώροφη κατοικία και τον ισόγειο ξενώνα συνολικού εμβαδού 280,00 τ.μ., που συνδέονται μεταξύ τους με το κεντρικό υπόστεγο καθιστικό του σπιτιού. Τα κτίσματα ακολουθούν τις κλίσεις του εδάφους, το διώροφο τμήμα είναι ισόγειο από την πίσω πλευρά, και τα ισόγεια τμήματα αναπτύσσονται σε διαφορετικές στάθμες. Η επικάλυψη των κτιρίων και των βεραντών με μονόριχτες ή δίρριχτες στέγες σε διαφορετικά ύψη, δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα σύνθεση όγκων. Η κάτοψη του κτιρίου είναι απλή. Οι χώροι γίνονται εσωτερικά ενδιαφέροντες με ανισοσταθμίες δαπέδων, διαφορετικά ύψη χώρων, προσεκτικά σχεδιασμένες λεπτομέρειες και χρήση αξονικών χαράξεων στη σύνθεση.

Η πρόθεση ήταν το κτίσμα να έχει αναφορές στα παραδοσιακά σπίτια της Αττικής και να εντάσσεται διακριτικά στο τοπίο. Για αυτόν τον λόγο οι όγκοι είναι κυβικοί, καθαροί, οι τοίχοι χοντροί, τα κουφώματα  ξύλινα με εσωτερικά σκούρα, οι στέγες ξύλινες, βαμμένες,  με τονισμένες διατομές, οι σοβάδες τριφτοί στο χρώμα της γης με χρήση άμμου από το οικόπεδο, τα δάπεδα στρωμένα με κρητική πέτρα, τα σκαλοπάτια με χοντρούς μαρμάρινους τάκους, η διαμόρφωση του οικοπέδου με πέτρινες πεζούλες, τα υπαίθρια στεγασμένα καθιστικά μοιρασμένα γύρω από το σπίτι.

Η συμβολή του  ιδιοκτήτη, γνωστού designer, ήταν καθοριστική για το σύνολο του έργου και για τις επί μέρους λεπτομέρειες.