Το γήπεδο έχει πρόσωπο επί του επαρχιακού δρόμου Χώρας-Μέριχα με νότια έκθεση. Το έδαφος έχει κλίση 25-33% και εκτείνεται σε 3 αναβαθμούς, ψηλότερα από το δρόμο.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 11 ανεξάρτητα διαμερίσματα, την κατοικία ιδιοκτήτη και τις αναγκαίες κοινόχρηστες εγκαταστάσεις. Το ξενοδοχείο διαθέτει μία μεγάλη κοινόχρηστη πισίνα με μπαρ.

Η σύνθεση αναπτύσσεται κατά το πλάτος του οικοπέδου, προσαρμοσμένη στο φυσικό έδαφος κατά τη διεύθυνση των φυσικών αναβαθμών, εκμεταλλευόμενη τα δύο «πλατώματα» που υπάρχουν. Οι όγκοι των κτιρίων είναι μικροί, κυβικοί –προσαρμοσμένοι στον χαρακτήρα του οικισμού της Μεσαριάς , δεν δημιουργούν μεγάλα μήκη προσόψεων, και εδράζονται σε διαφορετικά ύψη κατά την κλίση του οικοπέδου. Τα κτίρια έχουν επικάλυψη με δώμα με κτιστά χαμηλά στηθαία, σε διαφορετικά ύψη για τους χώρους ύπνου-καθιστικού και λουτρού, ώστε να υπάρχει διαφοροποίηση καθ΄ ύψος, των όγκων των κτιρίων. Τα κτίσματα είναι όσο γίνεται πιο λιτά και πιο κοντά στον «λαϊκό» χαρακτήρα των αγροτικών σπιτιών της Κύθνου.

Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο γίνεται μέσω ράμπας ανόδου για αυτοκίνητο μέχρι την ρεσεψιόν και στη συνέχεια μέσω ανοικτής σκάλας ή ράμπας χαμηλής κλίσης προς τα πρώτα διαμερίσματα και τον κοινόχρηστο χώρο πισίνας.

Σχεδόν η μισή επιφάνεια του οικοπέδου – το τμήμα που βρίσκεται σε επαφή με το δρόμο – παραμένει ουσιαστικά άκτιστη, καθώς τα διαμερίσματα έχουν τοποθετηθεί στο ψηλότερο τμήμα του, ώστε να διαθέτουν καλύτερη θέα και να γίνεται οικονομία στις διαδρομές των εγκαταστάσεων και στις σκάλες πρόσβασης.

Τα διαμερίσματα εμβαδού περί τα 30 τ.μ. διαθέτουν χώρο ύπνου υπερυψωμένο ώστε να διαχωρίζεται από τον χώρο καθιστικού. Κάθε διαμέρισμα διαθέτει εξωτερικό χώρο αποκλειστικής χρήσης καλυμμένο με ξύλινη πέργκολα για σκίαση.

Η χρήση ντόπιας πέτρας με βαθύ αρμολόγημα, τα εξωτερικά δάπεδα από τριφτή τσιμεντοκονία στο χρώμα του τσιμέντου, τα εσωτερικά δάπεδα από πατητή τσιμεντοκονία, τα λουτρά  με πατητή τσιμεντοκονία στους τοίχους, κτιστοί πάγκοι- καθιστικά και κτιστά παρτέρια με λουλούδια διαμορφώνουν μία εικόνα εναρμονισμένη με τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της Χώρας.

Το μεγαλύτερο τμήμα των ακάλυπτων επιφανειών, φυτεύτηκε με είδη που απαντώνται στις Κυκλάδες , ανθεκτικά στην ξηρασία  και οπωροφόρα δένδρα.