Το γήπεδο βρίσκεται στην εκτός σχεδίου περιοχή Άγιος Στέφανος νήσου Κύθνου , έχει εμβαδόν 6227,84 μ² και είναι παραλιακό με μεγάλη υψομετρική διαφορά από τη θάλασσα ενώ έχει και σχετικά έντονη κλίση.

Η μελέτη αφορά σε ένα μικρό συγκρότημα επτά αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων, από τα οποία τα πέντε είναι υπόσκαφα.

Η διάταξη τους είναι αμφιθεατρική , ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και εξασφαλίζει την απρόσκοπτη θέα για κάθε διαμέρισμα.

Επιλέχθηκε η δημιουργία υπόσκαφων κτιρίων για την καλύτερη προσαρμογή στο τοπίο, επίσης και η χρήση ντόπιας πέτρας στην κατασκευή βοηθάει στην μικρότερη παρέμβαση στο τοπίο. Τα υπόσκαφα διατάσσονται, κατά τέτοιο τρόπο ώστε η πέτρινη πρόσοψή τους να δίνει την εικόνα μίας «πεζούλας», που ακολουθεί το ανάγλυφο του φυσικού εδάφους . Σε όλα τα υπόσκαφα στο πίσω μέρος δημιουργείται φωταγωγός ο οποίος εξασφαλίζει τον καλύτερο αερισμό και φωτισμό των κατοικιών. Σημειώνουμε ότι επειδή ο προσανατολισμός των υποσκάφων είναι καθαρά νότιος και το καλοκαίρι υπάρχει ανάγκη διαμπερών ανοιγμάτων για τον φυσικό δροσισμό  των χώρων.

Τα δώματα των υποσκάφων επιχωματώνονται ώστε να αποκαθισταθεί η φυσική κλίση του εδάφους και θα είναι φυτεμένα με ενδημικά, χαμηλής βλάστησης φυτά.

Το εξώσκαφο ισόγειο κτίριο θα είναι κτισμένο με εμφανή πέτρα και εκτείνεται στο ψηλότερο σημείο του γηπέδου το οποίο είναι σχετικά επίπεδο. Αποτελείται από δύο μικρούς ορθογωνικούς όγκους οι οποίοι εντάσσονται αρμονικά στο τοπίο. 

Κάθε διαμέρισμα διαθέτει χωριστό υπνοδωμάτιο και λουτρό μικρό καθιστικό και γωνιά κουζίνας. Όλα τα καταλύματα διαθέτουν κολυμβητικές δεξαμενές στις αυλές τους.

Το συγκρότημα θα διαθέτει αυτοματισμούς και θα λειτουργεί με αντλίες θερμότητας για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Θα διαθέτει ταυτόχρονα και σύστημα έξυπνης διαχείρισης του νερού, για να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της μονάδας με εξοικονόμηση στην κατανάλωση, καθώς το γλυκό νερό δεν βρίσκεται σε αφθονία στην περιοχή.

Ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου θα φυτευτεί με οπωροφόρα δένδρα, κηπευτικά και βότανα με στόχο τα προϊόντα που συλλέγονται να καταναλώνονται απευθείας από τους επισκέπτες.