Το ξενοδοχείο εκτείνεται σε 4 οικόπεδα προς την πλευρά της Καλντέρας του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Τα παραδοσιακά κτίρια, είτε επισκευάστηκαν είτε αναστηλώθηκαν βάσει ιχνών με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Σαντορίνης και διαρρυθμίστηκαν σε ξενοδοχείο 17 διαμερισμάτων πολυτελείας.

Οι αναστηλώσεις βασίστηκαν στο πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του γραφείου μας και σε ιστορικά τεκμήρια για την περιοχή.

Η κατασκευή έγινε με ντόπια συνεργεία και όλα είναι «χειροποίητα» με  πρωτότυπες κατασκευαστικές λύσεις. Χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές και υλικά που διατηρούν τη διαχρονικότητά τους όπως «πατητές τσιμεντοκονίες» καμωμένες με την ντόπια τεχνική σε δάπεδα και τοίχους λουτρών και «χτιστά στοιχεία» (πάγκοι, καθιστικά, ντουσιέρες, υδρομασάζ) . Οι τοίχοι σοβατισμένοι χωρίς οδηγούς , αναδεικνύουν τις γλυπτικές μορφές και την αίσθηση χώρων σκαλισμένων από παλιά στην ηφαιστειακή τέφρα. Ο φωτισμός είναι έμμεσος , ρυθμιζόμενος κατά βούληση, αναδεικνύοντας τις φόρμες συγχρόνως με μία φιλική αίσθηση. Παρ’ όλο που η κατασκευή είναι σύμφωνη με τα παραδοσιακά πρότυπα , είναι εξοπλισμένη με ηλεκτρονικά συστήματα αυτοματισμού και ελέγχου τελευταίας τεχνολογίας, με λειτουργικά εξαρτήματα σύγχρονα ενσωματωμένα διακριτικά στους χώρους. Υπάρχει σύστημα κεντρικού ελέγχου για φωτισμό, κλιματισμό, αυτοματισμό ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και πολυμέσων.

Η επίπλωση των χώρων είναι διακριτική με χρήση φυσικών υλικών (ξύλο, ψάθα, βαμβάκι, λινό), προβάλλοντας έτσι την δυναμική της αρχιτεκτονικής, η οποία έχει από μόνη της μια σεβαστή «αυτάρκεια».

Το ξενοδοχείο έχει διακριθεί ως ένα από τα “μοναδικά ξενοδοχεία του κόσμου” του National Geographic.