Τα διαμερίσματα αναπτύσσονται σε 5 όμορα γήπεδα που  βρίσκονται στον παραδοσιακό οικισμό του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης.

Τα ακίνητα, συνολικού εμβαδού 3000μ² περιλαμβάνουν 18 διαμερίσματα ισόγεια ή σε δύο ορόφους.

Τα διαμερίσματα στον όροφο έχουν πρόσβαση με ανοικτές κλίμακες, προσαρμοσμένες στα παραδοσιακά πρότυπα. Οι κατοικίες ορόφου είναι θολωτές ή πλακοσκεπείς. Οι κατοικίες, αν και μπορεί να εφάπτονται μεταξύ τους, είναι λειτουργικά ανεξάρτητες με δική τους αυλή και χωρίζονται με χαμηλούς μανδρότοιχους, ενώ διαθέτουν υπαίθριες κολυμβητικές δεξαμενές ή υδρομασάζ. Οι είσοδοι των κατοικιών γίνονται από τον κοινοτικό δρόμο, μέσω των αυλών ή από πεζόδρομο που συνδέεται με το ξενοδοχείο Vedema του οποίου αποτελούν λειτουργική συνέχεια.

Η διάταξη των όγκων είναι τέτοια ώστε να διατηρείται η κλίμακα του οικισμού καθώς και ο τύπος του σαντορινιού σπιτιού. Μορφολογικά έχει γίνει προσπάθεια να αναδειχθούν στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής όπως κτιστά στηθαία , κόγχες, θόλοι, τόξα κλπ. Οι τοίχοι του περιβάλλοντα χώρου χτίζονται από ντόπια ηφαιστειακή πέτρα. Όλοι οι εξωτερικοί πεζόδρομοι είναι στρωμένοι με «πλακωτά», από ντόπια πέτρα ή βοτσαλωτά.

Κτιστές «αλτάνες» ή παρτέρια φυτεύονται με ανθεκτικά είδη φυτών της περιοχής. Τα τελικά δάπεδα των αυλών είναι από τριπτή τσιμεντοκονία γκρίζας απόχρωσης.

Η ύπαρξη του ξενοδοχείου Vedema εξασφαλίζει τη χρήση και των κοινόχρηστων λειτουργιών από τους ενοίκους των σπιτιών αυτών (εστιατόριο, μπαρ , κοινόχρηστες κολυμβητικές δεξαμενές κλπ).